0532 799 59 42
0262 333 00 88
İLETİŞİM
PETEK TEMİZLİĞİ
KOMBİ BAKIMININ FAYDALARI
YARARLI BİLGİLER
İZGAZ ACİL 187
FATURALARINIZI DÜŞÜRÜN
KALİSTO KOMBİ KART
DOĞALGAZ FİYATLARI
DEMİRDÖKÜM KOMBİ SERVİSİ
KLİMA SERVİSİ

kombi nedir?

 

Kocaeli kombiı Teknik Servis Sürekli Kaliteyi Geliştirme Anlayışını Benimser ve Paylaşır Müşterilerimize En İyi Servis, Bakım, Onarımı Sunarak Müşteri Memnuniyetini Her Şeyin Üzerinde Tutarız. Sunduğumuz Hizmeti Sürekli Geliştiren Yenilikçi ve Lider Bir Modern Kuruluşuz. Giderek Artan Kaliteli Hizmet Anlayışımızın Güvenlik Şemsiyemiz Altındaki Tüm Müşterilerimize Ulaşmasını Sağlarız.

Genç ve dinamik bir ekip olarak %100 müşteri memnuniyetini hedefleyerek hizmet veriyoruz. Ayrıca sürekli gelişen teknoloji doğrultusunda elemanlarımıza verdiğimiz eğitim ile çağdaş ve kaliteli hizmeti sağlıyoruz. Size de hizmet vermek dileği ile saygılarımızla. Değişen tüm parçalar 1 yıl gtarantilidir.

Kombi Hakkında Genel Bilgiler

Kombi Nedir?

Kombi, hem doğalgaz hem de LPG ile çalışabilen, bireysel ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan bir cihazdır. Küçük boyutlarda, hafif ve montajları kolaydır.

 

Kombi Çeşitleri

Çalışma prensiplerine göre 3 çeşit kombi vardır.

1) Bacalı Kombiler : Çalıştırıldığında gerekli olan oksijeni bulunduğu ortamdan alan ve çalışma sonunda oluşan atık gazları, uygun bir baca vasıtasıyla dışarıya atan kombilerdir. Çekişi kuvvetli bir bacaya bağlanmalıdırlar ve bulunduğu ortam havalandırılmalıdır.

2) Hermetik Kombiler : Çalıştırıldığında gerekli olan oksijeni fan yardımı ile dışardan alan ve çalışma sonucu oluşan atık gazları yine fan yardımı ile dışarı atan kombilerdir. Kendiliğinden bacalı kombiler de diyebiliriz. Uygun olan her yere montajı yapılabilir.

3) Yoğuşmalı Kombiler : Çalışması sonucu ortaya çıkan yüksek sıcaklıktaki atık gazın içerisinde bulunan su buharının yoğuşturulmasıyla ortaya çıkan enerjinin, sistemde geri dönüştürülerek kullanılmasıdır. Bu tür kombiler kullanım açısından daha ekonomi

 

Tasarruf Planı                                                                                                                                                                             

   Elektrik tasarrufu yapmaya değer.


Elektrik tasarrufu yapmaya değer. Ortalama düzeyde bir harcamaya sahip olan bir evde

basit önlemler alarak enerji masraflarından yılda yaklaşık 200 ? tutarında tasarruf etmek

mümkündür. Aşağıdaki oniki öneriyle büyük zahmete girmeden elektrik ve kalorifer

masraflarınızı nasıl azaltabileceğinizi ve aynı zamanda doğanın korunmasına ne

şekilde katkıda bulunabileceğinizi göstermek istiyoruz.

   1. Isıtma - yeterli ısı


Oda ısısının 22 derece olması gerçekten şart mı? 

Oturulan odalarda 20 derece, banyoda 22 derece, yatak odalarında 18 derece

genel olarak yeterlidir. Sadece bir derece fazlası, kalorifer masraflarını büyük oranda artırmakta ve rahatınızı olumsuz etkilemektedir. 

Termostatlı vanalar oda ısısını otomatik olarak ayarlar. 20 derecelik bir ısı için genel olarak

3. basamak yeterlidir (orta derece). Odaları havalandırırken, geceleri ve uzun süren yokluğunuzda kalorifer ayarını yıldız işaretine getirmelisiniz. 

Doğru ısıtma

·   Kalorifer peteklerini perde, tül veya mobilya ile kapatmayın. Isının birikmesi, enerji harcamasını yüzde 40 oranında artırabilir.

·   Termostat vanaları Ayarı 3. basamakla sınırlandırın (yaklaşık 20 derece) - bu ısı,

 odalar havalandırıldıktan sonra da tamamen yeterlidir. Havalandırırken tüm vanaları kapatın.

·   Geceleri veya uzun süre yokluğunuzda: Isıyı düşürün

   2. Doğru şekilde havalandırın


Düzenli aralıklarla kapı ve pencereleri karşılıklı olarak açarak evinizi havalandırın. Havalandırırken kaloriferler her zaman kapatılmalıdır. Böylece evinize temiz hava girerken paranızı ısı olarak "pencereden savurmamış" olursunuz. 

Dikkat küflenme tehlikesi ! 
Evlerde yemek pişirirken, duş alırken ve banyo yaparken su buharı oluşur. Hemen sonra yeterli derecede havalandırılmazsa soğuk duvarlarda nem ve hatta küf oluşabilir. Evinizdeki bu tür hasarlarda durumu hemen kapıcıya bildirin! 


Doğru şekilde havalandırın

·   Evinizi günde birkaç defa havalandırın. Bunun için en iyisi kapı ve pencereleri karşılıklı açın. Havalandırma esnasında termostat vanalarını kapatın.

·   Yemek pişirirken, duş alırken veya banyo yaparken oluşan buharların mümkün olan en çabuk şekilde dışarı çıkması için evinizi havalandırın.

·  Kapı ve pencereleri karşılıklı olarak açarak kısa bir süre havalandırmak en doğrusudur. Genellikle 5 dakika yeterlidir.

   3. Sıcak su


Elektriğin büyük bir kısmı (yüzde 12) sıcak su üretmek için harcanır. Özellikle bu alanda cihazları doğru ayarlayarak kullanmak kazanç sağlar. 

Sıcak su

·   Ani su ısıtıcısını enerji tasarruf ayarına getirin.

·  Tezgah altındaki su ısıtma cihazlarını mümkünse düşük ayarda kullanın. Suyun sıcak tutulacağı süreleri bir zamanlama saati kullanarak kısıtlayın.

   4. Sudan tasarruf

Basit önlemlerle su harcamanızdan yaklaşık yüzde 35'i tasarruf edebilirsiniz: Örneğin damlayan bir musluk yılda yaklaşık 2000 litre gereksiz su harcar. 

Sudan tasarruf

·   Damlayan muslukları tamir edin.

·   Banyo yapacağınıza duş alın.

·   Çamaşır ve bulaşık makinesini mümkün olduğu kadar doluyken çalıştırın.

·   Tuvaletin suyunu çekerken mümkün oldukça stop düğmesine basın.

·  Musluklara yapı marketlerinde satılan ve su akışını kısıtlayan filtreler takın.

   5. Yıkama


Tam dolu bir çamaşır makinesi, yarı dolu ve de tasarruf ayarında çalışan iki makineden yüzde 30 ile 50 arasında daha az enerji harcar. Yeni bir çamaşır makinesi alırken, en az elektrik ve su harcayan makineyi almak her zaman kazanç sağlar. Size bu konuda da memnuniyetle bilgi verebiliriz. 

Yıkama

·   Ön yıkama yapmayın. Ön yıkama, gerçekten yalnız çok kirli çamaşırlarda gereklidir. Böylece yüzde 15 ile 30 arasında bir tasarruf yapabilirsiniz.

·  Çamaşırları (95 derecede) kaynatmayın. Çamaşırlarınızı temiz ve hijyenik bir şekilde yıkamak için hemen hemen her zaman 60 derece yeterlidir. 40 derece yerine 30 derecede yıkayarak, enerjinin yaklaşık yarısından tasarruf edebilirsiniz.

   6. Kurutma


Çamaşırın evin içinde kurutulması yasaktır. Lütfen bunun için öngörülen kurutma odasını kullanın, çamaşırlarınızı kurutma makinesinde veya balkonunuzda kurutun. Çamaşır kurutma makineleri aşırı enerji harcayan cihazlardır. Her kurutma 50 Cent harcatır. Bu nedenle aşağıdaki öneriler size önemli ölçüde tasarruf yapma imkanı sağlar: 

Kurutma

·   Hava iyi olduğunda çamaşırlarınızı her zaman açık havada kurutun.

·  Kurutma makinesini her zaman tam doldurun. Kurutmadan sonra hava filtresini (tekstil filtresini) temizleyin.

   7. Soğutma ve dondurma


Buzdolapları ve derin dondurucular gece gündüz çalıştıkları için oldukça çok elektrik harcar. Buzdolaplarının içinde yedi derecelik bir ısı (orta ayar) genelikle tamamen yeterlidir. Beş derecelik bir ayar yüzde 15 fazla elektrik harcatır. 

Soğutucu ve dondurucu cihazları mümkün olduğu kadar kaloriferin veya ocağın yakınına koymayın! Çünkü oda ısısı arttıkça enerji harcaması da artar. Ayrıca buzdolaplarının ve dondurucuların soğutma borularının bulunduğu arka yüzü yeterli derecede hava almalıdır. Özellikle mutfak dolaplarının içine yerleştirilmiş cihazların arkalarının yeterli derecede havalandırılması önemlidir. 

Soğutma ve dondurma

·   Buzdolaplarını ve dondurucuları yalnız gerekli olduğu sürece açın.

·   Buzları sık sık eritin. En geç, buz tabakası bir santime ulaştığında, buzların eritilmesi gerekir.

·   Kapının sıkıca kapanıp kapanmadığına dikkat edin. Özelikle kalın buz tabakaları oluşuyorsa kapı contası bozulmuş olabilir. Yeni bir cihaz alırken enerji harcamasını göz önüne alın.

   8. Ocak ve fırın kullanırken

 

·   Suyu mümkün olduğu kadar su kaynatma cihazlarında ısıtın. Bu şekilde kolayca enerji tasarrufu yapabilirsiniz.

·   Yemek pişirirken tencerenin kapağını kapatın. Yemek pişirirken en küçük basamakta pişirin. Aşırı derecede buhar oluşması, tencerenin aşırı ısındığına işarettir. Ocak kapatıldıktan sonra hala bir süre ısı verir, bu ısıyı da kullanın.

·  Kullanacağınız tencerenin büyüklüğünün her zaman ocak demirinin büyüklüğüne eşit olmasına dikkat edin. Ocak demiri tencerenin genişliğinden sadece bir-iki santimetre büyük olması durumunda fazla harcanacak enerji yüzde 20 ile 30 arasındadır.

   9. Lamba ve ışıklandırma


Az elektrik harcayan özel enerji tasarruf lambaları vardır. Satın alırken diğerlerinden biraz pahalı olmakla birlikte daha uzun ömürlüdür ve daha iyi aydınlatır. 15 wattlık bir enerji tasarruf lambası, 75 wattlık alışılagelmiş bir "ampül" kadar aydınlatır. 

Kısacası: Enerji tasarruf lambaları masraflarını çabuk çıkarır. 


Işıklandırma

·   Yalnız gerektiği yerde ışık yakın ve tekrar kapatmayı unutmayın.

·  Enerji tasarruf lambalarını mutfak veya oturma odası gibi bir saat veya daha uzun süre kaldığınız yerlerde kullanın.

   10. Video, televizyon ve benzeri cihazlar


Cihazlar kapalı olduklarında da elektrik harcarlar. Kapalı oldukları halde yeşil veya kırmızı yanan küçük lambalar bunun bir işaretidir. Televizyon, video, DVD ve bilgisayarlarda Stand-By olarak adlandırılan bu harcama çok pahalı olabilir. Çok sayıda elekrikli cihaz bulunan bir evde bir yıllık harcama 275 YTL tutarından fazla olabilir. Yapı marketlerinde küçük bir meblayla satılan şalterli priz grupları kullanarak bu cihazları tamamen kapatabilirsiniz. 

Video, televizyon ve benzeri cihazlar

·   Stand-By cihazlarını genelde tam kapatın. Mümkün olduğunca bunu şalterli bir priz gurubu üzerinden yapın.

·  Pil doldurma cihazlarını kullandıktan sonra Prizden çekin: Örneğin cep telefonunun pili dolduktan sonra fişini çekin.

   11. Az enerji harcayan cihazlar


İyi hesaplayın Düşünerek satın alın: 
Yeni bir elektrikli cihaz satın alırken enerji harcama sınıflarını göz önüne alın. Solda görüldüğü gibi bu sınıflandırmada her cihazın yıllık enerji harcaması A'dan F'ye kadar sınıflara ayrılır. 

A sınıfı en çok tasarrufu gösterir, D ve G sınıflarına sahip cihazlar pek tavsiye edilmez.                                   

   12. Paranızı çöpe atmayın


Sadece bir tek çöp bidonunun varolduğu dönemler çoktan geçti. Çünkü çöpten çöpe fark var ve değişik türden çöplerin bertaraf edilmesi farklı tutarda masraf gerektiriyor. Plastik, eski kağıt, eski cam ve eski giysi gibi tekrar değerlendirilebilen ve bu nedenle ücretsiz toplanan çöp grupları var. Bu imkanları kullanarak masraftan tasarruf yapın. 

Sarı renkli çöp bidonu 
Sarı renkli çöp bidonu yalnız yeşil noktalı olarak adlandırılan ambalajlar içindir. Bu tür çöpler de tekrar değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmenin ücretini ürün satın alırken önceden ödüyorsunuz. Bu nedenle sarı bidonu ambalaj çöpü için kullanın. Aksi takdirde bu çöp için iki defa para ödemiş olursunuz: Bir defa satın alırken kasada, ikinci defa ise gri bidon boşaltılırken. Atık çöpü sarı bidona atarsanız bunun faturası sizin için pahalıya malolacaktır. Çünkü bu çöp özel ve de pahalı bir şekilde alınacaktır. 

Eski kağıt ve eski cam 
Eski kağıt ve eski cam toplama konteynerleri de ücretsizdir ve genel likle evinizin yakınındadır. Bu nedenle kağıt ve camları konteynere atın. Böylece atık çöp bidonunuza daha az çöp girmiş olur. 

Çöpleri bu şekilde ayırdığınızda geriye fazla çöp kalmıyor. Kalanlar da tabiiki gri bidona atılacaktır. Gri renkli çöp bidonuna ne kadar az çöp girerse, atık çöp için o kadar daha az para ödersiniz. 

Çöplerin ayrılması

·   Çöplerinizi evinizde ayırın: Ambalaj çöpü sarı bidona, atık çöp gri bidona, eski kağıt ve cam ise konteynere.

·  Alışverişten sonra ambalajı orada bırakarak mümkün olduğu kadar evinize götürmeyin.

 

 

 

Doğalgazla ısıtacağımız mekânı seçerken tek tek mahallerin ısı ihtiyacını göz önüne almalıyız. Gerekenden daha küçük bir cihazla yeterince ısıtamaz, ihtiyaçtan çok daha büyük kapasitede bir cihaz ise hem maliyeti hem de yakıt giderini yükseltmiş oluruz.

Cihaz seçiminde ısıtılacak alandaki  her bir m3 için 45 Kcal/h (0.052 Kw) ısı kaybı hesap edebilirsiniz. (Bu değer İstanbul ili içindir) Aslında bu değer binanın yönüne, konumuna, yalıtım ve inşaat durumuna bağlı olarak değişebilir. Ancak m3 başına 45 Kcl/h hesabı, size kabaca da olsa cihaz seçiminde ışık tutabilir. 

Diyelim ki 30 m2'lik mahalimiz var, mahal yüksekliği ise 2.80 m olsun.

mahal hacmi= 30x2.80=84 m3 olur. 

Isı ihtiyacı = 84x45=3780 Kcal/h olur.

Bu mahal için bir tane 5000 Kcal/h'lik soba seçimi uygun olabilir.


Bir başka örnek de şöyle olabilir; 120 m2'lik ısıtılacak bir mekânımız var ve kombi kullanmak istiyoruz. Kat yüksekliğiniz ise2.80 m olsun.

mekan hacmi= 120x2.80=336 m3 olur.

Isı ihtiyacı= 336x45=15.120 Kcal/h olur.

Bu mekan için 20.000 Kcal/h'lik bir kombi cihazı yeterlidir.

KOMBİ NEDİR ?BİLMEDİKLERİMİZ
İZMİT PROTHERM LEOPARD
SOBA SERVİSLERİ
DEMİRDÖKÜM KOMBİ SERVİSİ
DOĞALGAZ FİYATLARI
Kombi Servisi Verdiğimiz Markalar
İZMİT BAYMAK KOMBİ SERVİSİ
İZGAZ ABONELİK İŞLEMLERİ
KOMBİ PETEK TEMİZLİĞİ
Kombi Hata Kodları